Καλως ήλθατε στο ιστολόγιο μου. Εδώ θα βρείτε ιδέες για χειροτεχνίες που συνεχώς αυξάνονται.
Περιηγηθείτε στο ηλεκτρονικό λεύκωμά μου , απολαύστε τον καρπό της προσπάθειάς μου , αξιολογήστε την χωρίς ενδοιασμό ( όλα τα σχόλια ευπρόσδεκτα ) και αν κάτι σας αρέσει μπορείτε να το προμηθευτείτε . Σας ευχαριστώ πολύ !
Αγγελική

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΟΤΕΤΣΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ...

 Το περασμένο Σάββατο, είχαμε δουλειές με φούντες...  Αυτή τη φορά φτιαχναμε κάτι διαφορετικό απο όλα τ' άλλα. Τι ήταν; Eνα κοτέτσι. Και λέω είχαμε γιατι αυτή τη φορά δεν ήμουν μόνη. είχα πολλές ιδέες στο μυαλό μου αλλά όλο ερχόταν και κάτι καινούριο για να μου ανατρέψει το παλιό. Ώσπου ήρθε και η γνώμη και η βοήθεια του ειδικού. Έτσι στρωθήκαμε στη δουλειά. Τα περισσότερα απ' αυτά που θα δειτε τα έκανε ο φίλος  μας Κυριάκος , η δική μου δουλειά ειναι απο ένα σημειο και μετά...


ξύλα εμποτισμένα
κοτετσόσυρμα
κλάπες για την πόρτα
πρόκες, διπλόκαρφα
η βάση μας, το καλούπι μας
Εσωτερικά χρησιμοποιήσαμε για ποιο σταθερά κουνελόσυρμα

Η ε σωτερικη μεριά του κοτετσιού


Ώρα για το πορτάκι τους

Τοποθέτηση σύρτη

και απο εδω και πέρα  αναλαμβανω δράση
 


κατασκευή ταιστρων
χρησιμοποιήθηκαν 2 τάβλες και ενα καδρόνι
τοποθέτηση μέσα στο κοτέτσι, χρειάσθηκαν 2, μια σε κάθε πλαινό
τοποθέτηση σκέπαστρου με φελιζόλ και κοτετσόσυρμα

έφτιαξα και τη σκαλίτσα τους και με την βοήθεια των ανδρών την τοποθετήσαμε


βάλαμε νερό ,τροφή και τι άλλο...


τα κοτοπουλάκια μας...


...και τώρα είμαι έτοιμη μετά απο τα πολύτιμα '' φώτα" που μου έδωσε ο φίλος μας Κυριάκος να φτιάξω μόνη μου και μια δεύτερη κλούβα ,όλη ντυμένη με κουνελόσυρμα, για τα επόμενα μικρά κοτοπουλάκια που θα έρχονται με τον καιρό. Ελπίζω να σας βοήθησα... Πάντως αν σας αρέσει και θέλει κάποιος έτοιμη, ο φίλος Κυριάκος είναι μια απο τις ασχολίες του και τις αναλαμβάνει.


                                                     ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!4 σχόλια:

 1. Χμ!!Όπως πάνε τα πράγματα θα φτιάξω ένα στο μπαλκόνι μου να τρώμε τίποτα!Κατατοπιστικές οι οδηγίες σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ωραία και τα αυγά τους που τα κάνουνε Δεσποινίς μου.....δεν βλέπω κάτι αλλά ούτε και ανέφέρατε κάτι σχετικό. Ευχαριστώ Χρήστος (ch-kar@otenet.gr)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ωραία και τα αυγά τους που τα κάνουνε Δεσποινίς μου.....δεν βλέπω κάτι αλλά ούτε και ανέφέρατε κάτι σχετικό. Ευχαριστώ Χρήστος (ch-kar@otenet.gr)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και κάτι άλλο: Γνωρίζουμε ότι το κοτέτσι δεν πρέπει να φτιαχτεί από ξύλο γιατί βρωμίζει και δεν καθαρίζεται. και ακόμα οι κότες το τσιμπάνε και δεν γνωρίζουμε τι συστατικά έχουν πάνω τους και πόσο θα επηραεσθούν.Ποιά είναι η γνώμη σας???

  ΑπάντησηΔιαγραφή